Veelgestelde vragen over volgen

Wat is volgen?

Iemand volgen op Twitter houdt het volgende in:

Wat zijn volgers?

Volgers zijn mensen die jouw Tweets ontvangen. Als mensen jou volgen, houdt dat het volgende in:

• Ze worden weergegeven in je lijst met volgers
  • Jouw Tweets zijn zichtbaar in de tijdlijn van hun startpagina wanneer ze inloggen bij Twitter
  • Je kan een privégesprek met hen beginnen

Hoe weet ik wie ik volg?

Tik of klik op Volgend op je profiel- of startpagina om een volglijst weer te geven van de mensen die jij volgt. Je kan via die pagina ook accounts ontvolgen die je niet meer wil volgen.

Wil je een nieuwe gebruiker volgen? Ontdek hoe je anderen kan volgen.

Hoe weet ik wie mij volgt?

Via de link Volgers op je profielpagina of startpagina kan je zien hoeveel volgers je hebt en wie het zijn. Twitter stuurt je standaard een e-mail om je te laten weten wanneer een nieuwe persoon jou volgt. Stel je e-mailvoorkeuren zo in dat je een melding ontvangt wanneer je een nieuwe volger hebt, of schakel deze meldingen uit.

Kunnen vergrendelde accounts invloed hebben op volgersaantallen?

Ja. Wanneer accounts vergrendeld zijn, verwijderen we ze uit de volgersaantallen in alle profielen. Als een account dat jou volgt, vergrendeld is, kan als gevolg daarvan het aantal volgers dalen dat wordt weergegeven in je profiel.

Hoe krijg ik volgers? Kan ik iemand vragen om mij te volgen?

Je kan andere personen geen verzoek sturen om jou te volgen op Twitter.

Vermijd applicaties van derden die jou veel volgers beloven. Deze apps zijn meestal in strijd met onze Algemene voorwaarden en kunnen leiden tot opschorting van je account.

De beste manier om vrienden en fans te krijgen op Twitter is door interacties met mensen aan te gaan, andere gebruikers te volgen die voor jou interessante of zinvolle Tweets plaatsen en actief deel te nemen aan de Twitter-community door informatie van hoge kwaliteit te lezen en plaatsen.

Kan ik zelf bepalen wie mij kan volgen of mijn updates kan zien?

Ja. Je kan jouw Tweets afschermen

Wanneer jij je Tweets afschermt, moet iedereen die jou wil volgen, je een verzoek tot goedkeuring sturen. Alleen volgers die door jou zijn goedgekeurd, kunnen jouw afgeschermde Tweets zien en jouw Tweets worden niet in de resultaten van zoekmachines weergegeven.

Hoe kan ik volgers goedkeuren?

Als je jouw Tweets hebt afgeschermd, kan je volgers goedkeuren via je accountprofielpagina.

Kan ik stoppen met het volgen van iemand die ik al volg?

Ja. Je kan andere accounts op elk gewenst moment ontvolgen . Twitter verstuurt geen melding wanneer je iemand ontvolgt.

Als je een verzoek hebt ingediend om iemand te volgen waarvan de Tweets zijn afgeschermd en je vervolgens van gedachten verandert, kan je annuleren zodat je volgverzoek ongedaan wordt gemaakt. (De knop Annuleren verschijnt in het profiel van die gebruiker op dezelfde plek als de knop Volgen .)

Ik wil niet dat een bepaalde persoon mij volgt. Wat kan ik doen?

Je kan dat account blokkeren , zodat die persoon jou niet meer kan volgen. Gebruikers die jij blokkeert, kunnen jou niet volgen en wanneer je hun profiel bezoekt, wordt het icoon Geblokkeerd weergegeven. Je kan een geblokkeerd account deblokkeren door naar het profiel van het account te gaan of op het blokkeericoon te klikken of tikken.

Als je gebruikers hebt geblokkeerd, worden jouw Tweets niet in hun tijdlijn weergegeven en zien zij geen Tweets wanneer ze jouw profiel bezoeken.

Kan ik iemand verwijderen en beletten mij te volgen in plaats van deze te blokkeren?

Ja, je kan elk account verwijderen, zodat die persoon jou niet meer kan volgen. Er zijn twee manieren om iemand te verwijderen.

• Lijst met volgers: navigeer naar je Lijst met volgers. Zoek het account dat je wil verwijderen en tik of klik op het meer-icoon  rechts naast de knop Volgen. Tik of klik op Deze volger verwijderen. Bevestig dat je het account wil verwijderen door op Verwijderen te tikken of te klikken.
  • Profielpagina: navigeer naar de profielpagina van het account dat jou niet meer mag volgen. Tik of klik op het icoon meer   en selecteer Deze volger verwijderen. Bevestig dat je het account wil verwijderen door op Verwijderen te tikken of te klikken.

Neem in acht dat na het verwijderen van een volger deze persoon nog steeds kan vragen om je account te volgen (als je Tweets privé zijn) of je account opnieuw kan volgen (als je Tweets openbaar zijn).

Opmerking: momenteel is de functie voor het verwijderen van een account zodat deze persoon je niet meer kan volgen alleen op internet beschikbaar.

Is iemand volgen hetzelfde als vrienden worden met iemand op andere sociale netwerken?

Nee. Iemand volgen op Twitter is niet wederzijds. Iemand die in jou is geïnteresseerd, kan jou gewoon volgen. Jij hoeft daarvoor geen goedkeuring te geven of diegene ook te volgen.

Als je zelf wil bepalen wie jouw Tweets kan volgen, kan je jouw Tweets afschermen. Hierop zijn dezelfde regels van toepassing: jij kan volgers goedkeuren, maar je hoeft ze niet zelf te volgen.

Wat zijn 'volglimieten'?

Twitter hanteert volg- en updatelimieten om de stabiliteit van de site te garanderen en misbruik te voorkomen.

Ik heb een volger die spam en/of gevoelige media plaatst.