Hulp bij veelvoorkomende volgproblemen

Ik kan niemand volgen

1. Het kan zijn dat je accounts met afgeschermde posts probeert te volgen. Accounts met afgeschermde posts moeten jouw volgverzoek eerst goedkeuren.
  2. Je hebt mogelijk een volglimiet bereikt.
  3. Je mag van ons maar een bepaald aantal accounts per dag en per account volgen om spam zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over volglimieten
Ik kan iemand niet ontvolgen
  1. Meld je aan bij X en zoek de profielpagina van het account op door ernaar te zoeken of door naar je lijst Volgend te gaan.
  2. Hou de muisaanwijzer boven de knop Volgend naast het account dat je niet meer via internet wil volgen. De knop wordt rood en op de knop verschijnt Ontvolgen. Klik op de knop Ontvolgen en het account wordt verwijderd uit je lijst Volgend. Als de knop niet rood wordt of als je er niet op kan klikken, vernieuw je de pagina en probeer je het opnieuw of klik je op de naam van het account om naar hun profielpagina te gaan om ze daar te ontvolgen.
  3. Een bepaald account ontvolgen via de X-apps voor iOS of Android: ga naar je lijst Volgend en tik op het icoon Volgend naast de accountnaam. Als het je niet lukt, ga je naar de profielpagina en tik je op het icoon Volgend om te ontvolgen.

Mijn aantal volgers klopt niet

• Als je een melding van X over een nieuwe volger hebt ontvangen, maar je die persoon later niet in je lijst met volgers ziet, is dat account waarschijnlijk verborgen voor spamactiviteiten, volgt die persoon jou niet meer of heeft zijn/haar account gedeactiveerd.
  • Als je de volledige lijst met volgers wil zien, inclusief vermoedelijke spamaccounts, moet je het kwaliteitsfilter in je instellingen uitschakelen. Lees ons artikel Over de tijdlijn voor meldingen voor meer informatie.

Het lijkt of ik iemand niet volg terwijl ik hem/haar echt volgde

1. Zoek de profielpagina van het account op door ernaar te zoeken of door hun gebruikersnaam in je browser in te voeren. Voorbeeld: http://twitter.com/username.
  2. Controleer of een blauw vak Volgend verschijnt wanneer je hun profiel bezoekt.
    • Als Volgend wordt weergegeven, moeten hun posts op de Tijdlijn van je startpagina verschijnen.
    • Als dat niet zo is, hebben zij jou misschien geblokkeerd. Klik of tik op Volgen op hun profiel. Een foutbericht betekent dat het account jou heeft geblokkeerd om hen te volgen. Meer informatie over blokkeren.