Hulp bij machtigingen voor Android voor de X-app

Waarom vraagt de X-app toegang tot functionaliteit op mijn Android-apparaat?

Als je de X-app voor Android op je apparaat installeert, wordt je mogelijk gevraagd om de app toegang te verlenen tot informatie of het gebruik van functionaliteit op je apparaat. Bijna alle apps hebben bepaalde machtigingen nodig om op Android te kunnen worden uitgevoerd en wij gebruiken deze machtiging om functionaliteit uit te voeren in de X-app voor Android. De benamingen van de machtigingen worden beheerd door Android en geven niet altijd aan op welke manier de machtigingen door de X-app worden gebruikt.

Hieronder zie je een lijst met enkele machtigingen waar in de X-app voor Android om wordt gevraagd, met voorbeelden van hoe elke machtiging kan worden gebruikt. Niet alle Android-machtigingen waar we om vragen staan in deze lijst. Hetzelfde geldt voor het gebruik van deze machtigingen. Als je de X-app al hebt geïnstalleerd, vind je een lijst met de machtigingen waarvan de app gebruikmaakt in Applicatiebeheer op je telefoon. Je kan ook naar Play Store gaan en Geïnstalleerd selecteren.

Android-machtigingen en voorbeelden van waarvoor we deze machtiging kunnen gebruiken

De inhoud van je USB-opslag aanpassen of verwijderen

Met deze machtiging kunnen we je helpen je appervaring te verbeteren en versnellen en het dataverbruik te verminderen. We kunnen de USB-opslag bijvoorbeeld gebruiken om je foto's in de cache op je apparaat op te slaan.

Sms-berichten ontvangen

Als je ervoor kiest om je telefoonnummer te gebruiken om contact te onderhouden met vrienden op X, kunnen we je telefoonnummer automatisch verifiëren met deze machtiging.

Audio opnemen

Met deze machtiging kan je video met audio opnemen met behulp van de X-videocamera.

Sneltoetsen installeren

Met deze machtiging kan je widgets op je apparaat maken.

Nauwkeurige locatie (op basis van GPS en netwerk)

Met deze machtiging kan X je nauwkeurige locatie gebruiken om je ervaring op X beter op jou af te stemmen. Je kan dan bijvoorbeeld je locatie delen in je post.

Accounts toevoegen of verwijderen

Met deze machtiging kunnen we je helpen je X-account te beheren.

Je contacten lezen

Als je ervoor kiest om contacten vanaf je apparaat in X te importeren, kunnen we met deze machtiging niet alleen jou voorstellen aan vrienden op X, maar ook vrienden aan jou voorstellen.

Volledige netwerktoegang

Hiermee kan je apparaat verbinding maken met X via een (mobiel) netwerk.

Opmerking: we bieden geen ondersteuning meer voor de Android-versies 2.3 tot en met 4.1 in de Google Play Store. Als je deze versies blijft gebruiken, hou er dan rekening mee dat ze niet worden bijgewerkt. Als je wil profiteren van de meest recente X-versie voor Android, download je de laatste versie in de Store of ga je naar X.com via je browser.