Veelgestelde vragen over posten met je locatie

Hieronder vind je enkele antwoorden op veelvoorkomende vragen over posten met je locatie. Ontdek hoe je met je locatie post.

Welke locatiegegevens worden aan mijn posts gekoppeld?

• Wanneer je de functionaliteit Exacte locatie inschakelt, kan je selectief locatiegegevens toevoegen aan je posts. Deze functionaliteit is standaard uitgeschakeld, dus je moet hem expliciet inschakelen als je er gebruik van wil maken. Hierdoor kan X je exacte locatie, zoals GPS-informatie, verzamelen, bewaren en gebruiken.
  • Zodra je de functionaliteit Exacte locatie hebt ingeschakeld, kan je een locatie naar keuze (zoals een stad of buurt) toevoegen aan je post. Tik tijdens het opstellen van je post op de locatiemarkering en selecteer de locatie die je wil vermelden.
    Opmerking: als je eenmaal een post met een locatie hebt verzonden, wordt aan je volgende post automatisch een algemeen locatielabel toegevoegd. Ontdek hoe je op elk gewenst moment locatiebepaling kan uitschakelen.
  • In applicaties of op websites van derden kan je mogelijk posts versturen met gegevens over je locatie, waaronder je nauwkeurige locatie. We vragen deze ontwikkelaars duidelijk uit te leggen welke gegevens worden gedeeld wanneer je hun producten gebruikt om een post met locatiegegevens te verzenden.

Welke instellingen kan ik beheren wanneer ik locatiegegevens aan mijn posts koppel?

Ook nadat je tweeten met je locatie hebt ingeschakeld, kan je zelf bepalen of locatiegegevens bij posts worden gedeeld (en welk type). Hou hierbij rekening met het volgende:

• Het tweeten van je locatie is standaard uitgeschakeld en je moet deze service expliciet inschakelen.
  • Je kan het tweeten van je locatie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.
  • Je kan vanuit één plaats al je locatiegegevens uit het verleden verwijderen, zodat ze niet meer worden weergegeven in je posts (zie dit artikel voor stapsgewijze instructies).
  • Pas goed op met de hoeveelheid informatie die je online deelt. Waarschijnlijk heb je updates waarbij je graag je locatie wil delen ("De optocht begint nu" of "Er is een vrachtwagen gekanteld en de weg ligt vol met snoepgoed!") en updates waarbij je die liever privé wil houden. Net zoals je je huisadres waarschijnlijk niet wil tweeten, raden we je aan voorzichtig te zijn wanneer je post vanaf locaties waarvan je niet wil dat anderen die zien.
  • Onthoud dat je er bij afzonderlijke posts nog steeds voor kan kiezen je locatie niet te delen, ook wanneer je je hebt aangemeld voor het tweeten van je locatie (zie dit artikel voor instructies).
  • Maak jezelf vertrouwd met onze algemene locatie-instellingen en de instellingen van de applicaties en apparaten waarmee je post, zodat je altijd weet welke informatie je deelt.
  • Denk eraan: als je eenmaal iets online hebt geplaatst, kan iedereen het zien.

Welke locatiegegevens worden weergegeven?

• Alle geolocatiegegevens gaan uit van de locatie (lengte- en breedtegraad) die vanaf je browser of apparaat wordt verzonden. X geeft geen locatiegegevens weer, tenzij je deze functionaliteit expliciet hebt ingeschakeld en je je apparaat of browser toestemming hebt verleend je coördinaten naar ons te verzenden.
  • Als je ervoor hebt gekozen locatiegegevens aan je posts te koppelen, wordt het geselecteerde locatielabel weergegeven onder de tekst van de post.
  • Je kan op twitter.com een locatielabel selecteren, bijvoorbeeld de naam van een buurt of plaats.
  • Wanneer je de camera in de app gebruikt op X voor iOS en Android om een foto of video aan je post toe te voegen en de optie voor het toevoegen van je nauwkeurige locatie inschakelt, wordt zowel de door jou gekozen locatieaanduiding als de nauwkeurige locatie van het apparaat (breedtegraad en lengtegraad), die met de API kan worden gevonden, aan je post gekoppeld. Je nauwkeurige locatie kan specifieker zijn dan het door jou geselecteerde locatielabel. Dit is handig als je momenten wil delen dat je ergens bent.
    Opmerking: de optie voor het delen van je nauwkeurige locatie vanuit de camera in de app is momenteel alleen beschikbaar in nieuwere versies van de X-app voor iOS (6.26 of hoger) en de X-app voor Android (versie 5.55 of hoger).
  • Ontwikkelaars van applicaties zijn verplicht vooraf duidelijk aan te geven of de nauwkeurige locatie of alleen de locatieaanduiding wordt toegevoegd aan je post. Wanneer je een post verstuurt vanuit een applicatie van derden of vanaf een mobiel apparaat, moet duidelijk zijn welk type gegevens aan je post wordt toegevoegd.

Opmerking: op sommige locaties heb je de optie om je post te markeren met een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een bezienswaardigheid. Deze locaties zijn afkomstig van Foursquare. Rapporteer eventuele problemen met een plaats via het helpcentrum van Foursquare. Als je een bepaalde post beledigend vindt, kan je die rapporteren bij X.