Hulp bij je zichtbaarheid in zoekopdrachten met Google

Hou er rekening mee dat de tekst die je opneemt in je X-profiel of openbare posts, door Google en andere zoekmachines kunnen worden geïndexeerd. Je profiel of posts worden dan als resultaat weergegeven voor een zoekopdracht naar die termen.

Afhankelijk van hoe vervelend je dit vindt, kan je een of meer van de onderstaande stappen uitvoeren om te voorkomen dat bepaalde gegevens worden weergegeven in zoekresultaten van derden:

Opmerking: externe zoekmachines zoals Google gebruiken veel factoren bij het genereren van zoekresultaten, zoals de content van openbare posts en X-profielen, of blogs en andere websites die een link bevatten naar posts of X-profielen. X heeft geen controle over zoekresultaten op zoekmachines van derden.

Waarom worden mijn posts weergegeven op Google nadat ik ze heb verwijderd of afgeschermd?

Afgeschermde posts:

• Openbare posts die je hebt geplaatst voordat je de accountinstelling om je posts af te schermen inschakelde, zijn mogelijk nog steeds geïndexeerd in een zoekmachine van derden. Nadat je je accountinstellingen hebt opgeslagen om je posts af te schermen, worden de posts die je daarna plaatst afgeschermd. Als je je accountinstellingen later wijzigt zodat je posts niet langer worden afgeschermd, worden posts die voorheen afgeschermd waren openbaar en worden deze mogelijk geïndexeerd door zoekmachines van derden.

Verwijderde posts:

• Google en andere zoekmachines kunnen zoekresultaten in een cachegeheugen opslaan, zelfs als je posts verwijdert. Daardoor is oude informatie soms toch nog vindbaar totdat Google en andere zoekmachines hun systemen bijwerken met meer recente informatie.
  • Eventuele oude links die worden weergegeven in een zoekopdracht met Google, leiden naar de foutpagina van X: "Deze pagina bestaat niet!" De oude links worden nog steeds weergegeven omdat de zoekindex van Google en andere zoekmachines mogelijk nog niet is bijgewerkt met de huidige informatie.
Hoe en wanneer je Google een verzoek kan sturen om informatie te verwijderen

Google indexeert uiteindelijk bijgewerkte X-informatie, maar als je Google wil vragen dit sneller te doen, volg je deze stappen:

1. Kopieer de X-URL die je uit de index van Google wil laten verwijderen (bijvoorbeeld: X.com/#!/[gebruikersnaam hier]/status/12345678)
  2. Ga naar de pagina van Google om oude content te verwijderen.
  3. Plak de X-URL die je wil laten verwijderen.
  4. Verstuur je verzoek.

Opmerking: mogelijk moet je inloggen bij je Google-account om de bovenstaande stappen te kunnen uitvoeren. Als je geen Google-account hebt, moet je er mogelijk een maken. Hier vind je meer informatie over het verwijderen van content uit de zoekindex van Google.