Je bereik vergroten

Heb je iets interessants gepost en wil je dat met meer mensen delen? Door de post te promoten vergroot je het bereik en je publiek. Een post promoten is eenvoudig en we bieden alle benodigde hulpmiddelen om het effect en de resultaten bij te houden en te bekijken.

Meer mensen bereiken

Zoek om te beginnen de post die je wil promoten (je kan alleen een post promoten die je al hebt geplaatst):

1. Ga naar je profiel.
    1. Via internet: klik op je profielicoon.
    2. In X voor iOS: tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik op Profiel.
    3. In X voor Android: in het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en tik vervolgens op Profiel.
  2. Zoek de post die je wil promoten.
  3. Klik of tik op het icoon postactiviteit bekijken  .
  4. Klik of tik op Je post promoten.
  5. De eerste keer dat je een post promote, moet je de volgende informatie opgeven:
  6. Selecteer je Land en tijdzone, geef je Contactgegevens op en ga akkoord met de X Ads-voorwaarden. Tik vervolgens op Volgende.
  7. Voer de gegevens van je Creditcard/betaalpas en je Factuuradres in. Tik vervolgens op Volgende
    Opmerking: deze gegevens worden veilig opgeslagen voor nieuwe Promoted posts.
  8. Onder Targeting selecteer je de Locatie die je met jouw post wil targeten. Je kan kiezen voor Wereldwijd of voor targetgebieden die dichter in de buurt liggen.
  9. Bij Budget selecteer je het bedrag dat je wil besteden. Je kan een bedrag uitgeven tussen de $ 10 en $ 2500 (of het lokale equivalent). Wij geven direct het verwachte aantal interacties weer voor het opgegeven bedrag.
  10. Klik of tik op Bedrag gebruiken om je promotie van start te laten gaan.

Opmerking: na afloop van de promotiecyclus kan je dezelfde post opnieuw promoten.

De voortgang bijhouden en de resultaten bekijken

Je kan je voortgang in realtime bijhouden en de uiteindelijke resultaten kan je bekijken wanneer de promotiecyclus is afgerond:

1. Zoek de Promoted post en klik of tik erop om de detailpagina voor posts te openen.
  2. Klik of tik op het icoon postactiviteit .
  3. Je kan de resultaten bekijken op basis van organische en promoted interacties:
    • clicks op links (als je post een link bevat);
    • weergaven (het aantal personen dat jouw post heeft bekeken); en
    • totaal aantal interacties (het aantal interacties met je post).

Voor gedetailleerdere analyses en geavanceerd beheer van je promoted post log je in bij ads.twitter.com met je X-gebruikersnaam en -wachtwoord. Iedere promoted post wordt op het tabblad Campagnes weergegeven als een afzonderlijke campagne.

Opmerking: meer informatie over gedetailleerde definities van de interactiestatistieken.

Je creditcardgegevens beheren

De creditcardgegevens die je hebt ingevoerd, worden opgeslagen voor toekomstige promoted posts.

Je kan bestaande creditcard- of bankgegevens aanpassen of extra betaalgegevens toevoegen op ads.X.com:

1. Log met je X-gebruikersnaam en -wachtwoord in bij ads.twitter.com.
  2. Klik op je accountnaam (in de balk boven in het scherm) en selecteer Betaalmethoden in het menu.
  3. Hier kan je kiezen welke betaalmethode standaard moet worden gebruikt (indien je meerdere betaalmethoden hebt gekoppeld aan je promoted posts), kaarten verwijderen en nieuwe betaalmethoden toevoegen.

Opmerking: de creditcard- en bankgegevens die je voor promoted posts of advertentiecampagnes gebruikt, worden apart opgeslagen voor ads.X.com, op een andere locatie dan de betaalmethoden die je hebt opgeslagen in de betaalinstellingen van je account en waarmee je producten via X koopt.

Hoe lang duurt mijn promotie?

Gewoonlijk worden Tweets enkele uren promoted, maar de werkelijke duur is afhankelijk van het budget, je volgers, het aantal volgers, enz. Je krijgt een melding wanneer de promotiecyclus is afgerond.

Wie kan mijn Promoted Tweet zien?

Wij sturen je Tweet naar de mensen die jouw content waarschijnlijk het meest kunnen waarderen. Dat doen wij op basis van je huidige volgers omdat zij degenen zijn die ervoor hebben gekozen om jouw Tweets te bekijken.

Welke creditcards worden geaccepteerd?

We accepteren op dit moment creditcards en betaalkaarten van Visa, MasterCard en American Express. We accepteren betalingen in de officiële valuta's van landen. Meer informatie over het in aanmerking komen voor Twitter Ads.

Welke talen worden ondersteund voor Promoted Tweets?

Promoted Tweets moeten in een taal zijn geschreven die door Twitter wordt ondersteund. Enkele van deze talen zijn: Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Maleis, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans en Zweeds. Meer informatie over het in aanmerking komen voor Twitter Ads en ondersteunde talen.

Waar worden de Promoted Tweets weergegeven?

Promoted Tweets kunnen worden weergegeven op alle locaties die worden beheerd door Twitter, zoals tijdlijnen op de startpagina van gebruikers, profielen, enz.